25 tecknare kom trots eller kanske tack vare att veckodag och tid är flyttad till en söndag och klockan 13? Krokivärden hälsar oss välkomna men lämnar sedan över till andra i gruppen då hon har blivit lite förkyld och inte vill smitta ner oss.
Jag vet inte om jag är lat, eller om det bara är så att jag vill försöka ta det som det kommer – intentionen att se de stora vita och mörka fälten lite förenklat och eventuella detaljer i efterhand har jag ialla fall. I början är det lättare att hålla den, det blir lite svårare på slutet av de två timmarna.
Ljuset är dämpat under första timmen, men modellerar fram modellen rätt fint. Men det är lite mörkt och jag försöker ljusa upp det, men då försvinner finliret i skuggorna. Synd, men vi har redan börjat teckna när jag upptäcker det – och kan inte gärna rusa fram och ändra det under själva tecknandet. Får komma ihåg det till nästa gång.
Ska vi fika? Ja, här på museet tycker jag- vill bara ha en kopp kaffe och rummet som vetter mot ån är skönt att sitta i, men nej, någon vill till Focus – det är bakelserna som drar.
Nu har jag tur. Jag har försökt att få J-E att skriva lite här på sajten om hur krokin startade då på 70-talet när han började, men utan framgång. Nu visar det sig att L.Ö. som startade upp krokin under 80-talet när han flyttade hit, kommer med och fikar.
Så det fanns inget när han flyttade hit. Då måste krokin som J-E gick på under 1970-talet ha upphört. J-E som också är med säger att det var en kvinna som höll i det via … var det ABF? (tänk så fort jag glömmer) och de höll till i eller var det intill? medborgarhuset, på vinden? J-E försöker komma ihåg hennes namn … Men när L.Ö. flyttade hit under 80-talet så fanns det alltså ingen kroki. Han startade upp det via ??? och de höll till i, intill?, medborgarhuset också, men inte på vinden. De höll till på museet också, i foajen och …
undrar om museet så att säga tog över krokin då.
När jag flyttade hit 1994, egentligen 1995 eftersom det var sent i november och inte så mycket kvar på året, då var det B.L. som höll i det. Kent Boholm som höll i det före henne hade tyckt att hon skulle ta över och hålla i det. Under Kent Boholms tid var det kroki på museet i foajen och det hände att det var i konsthallen också. B.L. höll i det fram till dess museet stängde pga renoveringsbehov. 2008 tog Fleming Olsson initiativet att höra med museet om de tänkte börja med krokin igen. A.H. som då höll idet från museets sida kom överens med Fleming att museet håller med lokal om tecknarna ordnar att någon vill stå (kan ju vara vem som helst av tecknarna egentligen) och sprider att den finns.
Hur öppen krokin var under tiden den gick i någon av bildningsförbundens regi – vet jag inte. Jag får fråga.
Eller, skriv i kommentarsfältet här! Du som vet. Du som överhuvudtaget vet mer, skriv gärna!
Lämna ett svar