Minnesanteckningar
SV(studieförbundets) representant berättar vad hon kan göra för oss
- Samarbetspartner
förutsätter att vi är en förening – då kan SV hjälpa oss med att hålla i kontaktlistan (säkrad) och utskick. - Studiecirkel för fortbildning max 12 med på träff
- Annan fortbildning max 25 med på träff
- Dessutom finns studiecirkel och kamratcirklar öppna resp. slutna
Förutsätter att vi gör upp en arbetsplan och har dokumentation som visar att bestämmandet av ”planen” har skett i demokratisk ordning. I enlighet med SV:s värdegrunder.
Att vi redovisar vem som varit med på träffarna – då det är antal fortbildningstimmar som SV grundar sin verksamhet på.
- Studieresor kan göras inom ramen för cirklar och då förutsätts att vi åker och ser på något där guidning eller visning ingår – något som visar ett aktivt ”bildande”. Ett Kulturprogram ska göras innan: Det ska innehålla minst 30 min ”visning” eller bildande att en guide berättar och visar t.ex.
SV kan hjälpa oss med lokaler, annonsering – ”ta in pengar”, betala lärare – hantera pengar åt nätverket/studiecirklarna.
- A.H. eller om det var J.B. tog upp studieresa till Liljevalchs t.ex. som J-E.E. är initiativtagare till.
- L.L. tog fram att just att göra resor till eller studiebesök för att ”se på teckning och teknik” – t.ex. att se på grafik och gärna någon som berättar.
Formen tills vidare är att vi är ett nätverk av tecknare och inom nätverket kan vi anordna studiecirklar. Vi berättar om A.B.s krokiträffar i Leksand och erfarenheten av de formerna inom det studieförbundet.
Vad vi vill ha hjälp med.
- Vi tog upp webbsidans utformning för att kunna fånga upp det som händer.
- L.L. tog också upp det här med att vi vill ordna en utställning med krokier. Vi vill ha hjälp med urval av krokier och hängning eftersom det är bra om det är någon utanför nätverket som gör det. Museet har inte plats under 2014 för någon utställning. Vi får fundera lite vidare – vem som ska kolla upp var vi vill hänga tex.
- Något jag tog upp som vi kämpar med hela tiden och som gör att vi överväger föreningsformen är att det skulle vara bra att ha någon ägare till webbsidan och kontaktlistorna som inte hänger på en enskild tecknare – Jag har tänkt att det bör vara garanterat på något institutionellt sätt.
Exempel på studiecirklar
- Tex. en cirkel i digital bildhantering kan L.L. hålla, för att scanna in och justera bilder.
- Österåkrokiträffarna kan vara i studiecirkelform (Om det finns några fördelar med det?)
- Koster-tillfället som jag började prata lite löst om kanske också kan göras i studiecirkelformat – SV finns ju över hela landet. SV eller Bohus museum kanske har lokaler – vi kan få tillgång till? Det skulle vara kul att träffa lite bohuslänska tecknare – så kursen är öppen för dem också!
Andra saker som skulle kunna vara lämpligt att ha i cirkelform , om vårt sätt att se på kroppen.
- svara på Sportsacademys förfrågan om samarbete
- kroppen som projekt – jag tänker på alla som så att säga gör om kroppen, lägger tid och kraft på att kontrollerar den etc…
- kroppen som referens – Att kroppen är grunden för hur vi uppfattar världen och vår begreppsbilning – samarbete med existentiell filmfestival
- (något som jag inte tog upp var att ha kurs för ”krokimodeller” – dels med anledning av en konversation jag haft med en modell som jag nu stängt av från vår webbsida och dels med anledning av de krav vi har på modellerna. Varför är tex L. så populär – vad gör att en modell är ”bra”?)
Vad kan vi göra för SV
- De vill ha timmar, så studiecirklar med många deltagare vill de ha.
- Ett ”nätverkande” mellan föreningar och cirklar som SV har kan öka antal intresserade och gör att de når ut till fler. På så sätt kan tecknarnätverket bidra.
Vi ska gå hem och fundera på det! SV återkommer om två veckor till oss.
Marica
Lämna ett svar